Κανονισμοί και υποχρεώσεις των διαχειριστών (Oper) του Chat
Νέα της σελίδας
Οι διαχειριστές (Oper) πέρα απ το «αξίωμα» που λαμβάνουν, έχουν και τις ανάλογες υποχρεώσεις. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του chat, γιατί ως γνωστόν ο χώρος αυτός που μας φιλοξενεί πρέπει να είναι ένας χώρος χαλάρωσης και διασκέδασης για όλους μας και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να διασφαλίζουν.

Οι κανόνες και οι υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι διαχειριστές, είναι οι ακόλουθες:

Γενικοί κανόνες
1.    Πρέπει πρώτοι απ όλους οι διαχειριστές να σέβονται τους όρους χρήσης του chat και να δίνουν το καλό παράδειγμα στα υπόλοιπα μέλη. Έτσι λοιπόν, απαγορεύεται η χρήση κεφαλαίων χαρακτήρων στο main σε οποιουδήποτε δωμάτιο.
2.    Για τον ίδιο λόγο απαγορεύεται και το flooding. Flooding είναι όταν ένα μέλος επαναλαμβάνει την ίδια πρόταση (συνήθως με την χρήση του copy+paste) και την εμφανίζει συνεχόμενα στο main ή ακόμα και όταν γράφει μικρές, διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις, των 2-3 λέξεων η κάθε μία και τις εμφανίζει και πάλι συνεχόμενα στο main.
3.    Πρέπει να διατειρούν ένα όμορφο κλίμα συζήτησης και να προσπαθούν να δίνουν σαφείς οδηγίες και απαντήσεις στα μέλη όταν τους το ζητήσουν.
4.    Όταν εμφανιστούν σχόλια προσβλητικά η χυδαία στο main από κάποιο μέλος ή προσωπικά στοιχεία όπως αριθμοί τηλεφώνων, διευθύνσεις, email κτλ, τότε και μόνο τότε πρέπει να κάνουν clear to main, και να επιπλήτουν τον χρήστη που το έκανε, πάντα με κόσμιο και σαφή τρόπο.
5.    Απαγορεύεται η χρήση ονομάτων (nick) που μπορεί να είναι προσβλητικά για τα υπόλοιπα μέλη του chat. Π.χ. ονόματα με σεξουαλικό υπονοούμενο, βρισιές, ρατσιστικά, κτλ.
6.    Επιτρέπεται στα μέλη η αποστολή (στο main ή και στο prive) διευθύνσεων ηλεκτρωνικών σελίδων URL και οποιασδήποτε μορφής διαφήμηση, εκτώς απο σελίδες άσεμνου περιεχομένου, όπως σελίδες με πορνογραφικό υλικό, σελίδες προσβλητικές ως πρός την ανθρώπινη υπόσταση και αξία (με υλικό ωμής βίας ή ρατσιστικό υλικό) κτλ.
7.    Οι αναφορές σε ανταγωνιστικά site (chat) επιτρέπονται αρκεί να μην περιέχουν αρνητικά σχόλια.
8.    Τα kick των διαχειριστών καταγράφονται !!!

Υποχρεώσεις
1.    Οι διαχειριστές θα πρέπει να ενημερώνουν τους υπευθύνους του Chat κατά την ανάλυψη των καθηκόντων τους, πόσες και ποιές ώρες (κατά προσέγγιση) μπορούν να εξασκούν τα καθήκοντά τους.
2.    Οι διαχειριστές θα πρέπει να βγένουν απ το chat σε περίπτωση που δεν θα βρίσκονται στον υπολογιστή τους, ούτως ώστε οι υπεύθυνοι να ξέρουν ποιούς διαχεριστές έχουν διαθέσιμους (ενεργούς) στα δωμάτια του Chat.
3.    Οι διαχειρστές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησημοποιήσουν την «εξουσία» που τους δίνει ο τίτλος τους.
4.    Οι διαχειριστές οφείλουν να είναι δίκαιοι με όλα τα μέλη.
5.    Αν κάποιος διαχειριστής θεωρήσει πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιό πάνω υποχρεώσεις του, οφείλει να ενημερώσει τους υπευθύνους (με email στο info@kosmochat.gr), έτσι ώστε αυτοί να τον αντικαταστήσουν. Η ενημέρωση θα πρέπει να γίνετε έγκαιρα (μέχρι και 2 ημέρες πρίν την αποχώρηση), έτσι ώστε να μην διμηουργηθούν δυσλειτουργίες στο chat.

Οι υπεύθυνοι του Chat έχουν το δικαίωμα να παύσουν απ τα καθήκοντά του οποιονδήποτε διαχειριστή.

Για οποιαδήποτε απορία σχετική με τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις των διαχειριστών, θα πρέπει να αποτανθείτε στις  asxeth και admin.
Copyright © 2011 KosmoChat.gr